Descriere

Uleiul de palmier este un ulei vegetal comestibil cu grăsimi saturate și fără grăsimi trans. Palma de ulei (Elaeis guineensis) este originară din Africa de Vest și a fost importată în Asia de Sud la mijlocul secolului al XIX-lea. Palma de ulei înflorește în tropicele umede și produce un randament ridicat atunci când este crescut la 10 grade nord și sud de ecuator. Fructele de palmier se dezvoltă în ciorchini densi care cântăresc 10 kilograme sau mai mult și conțin mai mult de o mie de fructe individuale similare ca o prună mică din care pomul produce 2 tipuri de ulei. Uleiul de palmier este obținut din carnea fructului și Uleiul de sâmbure de palmier este produs prin extragerea uleiului din semințele interne. Fiecare palmier de ulei necesită aproximativ 3 m diametru limpede în jurul bazei fiecărui copac pentru a permite o creștere completă. Uleiul de palmier este o cultură extrem de productivă, care este capabilă să producă mai mult ulei din mai puțin pământ decât orice alt ulei vegetal existent. Un palmier de ulei va produce fructe în continuu până la 30 de ani, considerând recolta ca fiind cu un randament ridicat și durabil. Uleiul de palmier este utilizat în aproximativ 50% din produsele pe care consumatorii le achiziționează și le utilizează zilnic. Uleiul de palmier și derivații cunoscuți altfel ca fracții ale uleiului sunt folosiți la fabricarea produselor alimentare preambalate, produse cosmetice, produse de curățare, îngrijire a părului, săpunuri și articole de îngrijire personală.

Uleiul de palmier durabil este un răspuns la acuzațiile din ultimii ani că utilizarea acestuia dăunează oamenilor sau mediului. Pentru a realiza acest lucru, majoritatea uleiului de palmier au adoptat în ultimii ani politici care promit nici o defrișare, nici o dezvoltare a turbei și nici o exploatare. Cumpărăm ulei de palmier certificat RSPO doar de la producătorii care se angajează într-o agricultură durabilă și responsabilă.

Istoric

Uleiul de palmier provine din Africa de Vest, unde dovezi ale utilizării sale ca o cultură de produse alimentare de bază sunt de acum 5.000 de ani. Există chiar dovezi în mormintele egiptene de oameni înmormântați cu butoaie de ulei de palmier, care reflectă valoarea socială ridicată atribuită produsului. Prin urmare, uleiul de palmier poate fi considerat unul dintre primele mărfuri tranzacționate.

Proprietati

Uleiul de palmier este bogat în antioxidanți precum vitamina A și concentrațiile sale ridicate de vitamina E protejează celulele pielii și îmbunătățesc sănătatea generală. Conținutul bogat de nutrienți în uleiul de palmier roșu îl face ideal pentru părul și pielea ta. Uleiul organic de palmier roșu conține antibacteriene naturale care combat bacteriile acneice. Folosirea uleiului de palmier roșu pe piele vă poate ajuta la menținerea pielii hidratate, dar clare. Uscăciunea poate determina pielea să devină iritată și sensibilă, ceea ce poate duce la acnee. Uleiul de palmier roșu este benefic dacă ai o tăietură sau răzuie pe piele, deoarece uleiul va ucide germenii. Acest ulei antibacterian este de asemenea bun pentru păr și scalp, deoarece poate preveni acneea scalpului și scalpul uscat. Uleiul de palmier roșu este bogat în nutrienți vitali. Aceste vitamine sunt esențiale pentru părul și pielea sănătoasă. Vitaminele A și E sunt neutralizatori de radicali liberi și luptă împotriva radicalilor liberi, contribuind la protejarea și conservarea celulelor, ceea ce duce la un păr și o piele mai sănătoasă.