Descriere

După cum știți, uleiul de măsline, unul dintre ingredientele în care avem încredere pentru săpunurile noastre naturale, este o grăsime lichidă obținută din măsline, o cultură tradițională de arbori din bazinul mediteranean. Uleiul este produs prin presarea măslinelor întregi. Este utilizat în mod obișnuit în gătit, fie pentru prăjire, fie ca pansament pentru salată, dar și în produse farmaceutice, cosmetice și săpunuri, datorită proprietăților sale de care corpul și pielea pot beneficia.

Istoric

Uleiul de măsline a parcurs un drum lung. Homer a descris-o cândva drept „aur lichid”, dar, din fericire, nu a dus la războaie și grabe nesfârșite, așa cum a făcut aurul original. Maslinele sălbatice au fost colectate de popoarele neolitice încă din mileniul al VIII-lea î.Hr. Măslinul sălbatic își are originea în Asia Mică sau în Grecia antică. Dovezile arheologice arată că măslinele au fost transformate în ulei de măsline până în 6000 î.Hr. și 4500 î.Hr. în Israel și până în 1500 î.Hr., zonele de coastă din estul Mediteranei au fost cel mai intens cultivate. Dovada sugerează, de asemenea, că măslinele erau cultivate în Creta cu 2500 î.Hr.

Proprietati

Am adăugat ulei de măsline la compoziția săpunurilor noastre naturale din multe motive. În primul rând, uleiul de măsline conține antioxidanți care îți protejează pielea de îmbătrânirea prematură a pielii, ajută la restabilirea netezimii pielii și protejează împotriva luminii ultraviolete. Apoi, uleiul de măsline pătrunde adânc în piele, oferind un efect de curățare. Datorită numeroaselor beneficii pentru piele pe care le oferă uleiul de măsline, produsele de îngrijire a pielii organice îl folosesc adesea ca ingredient cheie, activ. Cremele cu ulei de măsline, produsele cosmetice și loțiunile de corp sunt mai populare ca oricând pentru îngrijirea auto-administrată a pielii și mai multe persoane constată că funcționează mai bine decât hidratantele comerciale.