Beschrijving

Sinaasappel olie komt van de vrucht van de Citrus sinensi sinaasappel plant. Soms ook wel “zoete sinaasappel olie” genoemd, de olie is afkomstig van de buitenste schil van de sinaasappelfruit, die al eeuwenlang zeer gewild is vanwege de versterkende effecten van de immuniteit. Zoete sinaasappel etherische olie word aan veel schoonheidsproducten toegevoegd zoals lotion, shampoo, acnebehandelingen en mondwater. Dit omdat het antibacteriële eigenschappen en een sterke, frisse geur heeft.

Geschiedenis

Historisch gezien zijn de schillen van sinaasappels al de Chinese geneeskunde voor verschillende aandoeningen gebruikt. Ze blijven een cruciaal onderdeel van de Chinese geneeskunde het word gedacht dat ze veel geluk brengen. De sinaasappelboom werd in het begin van de 16e eeuw door Portugese ontdekkingsreizigers naar het westen gebracht. Gebruikt in talloze producten, de sinaasappel essentiële oliën hebben hun weg gevonden naar huidverzorgings-, schoonmaak-, tuin- en voedselmarkten over de hele wereld.

Eigenschappen

Zoete sinaasappel etherische olie is antiseptisch en ontstekingsremmend waardoor het een ideaal ingrediënt is in uw huid- en haarroutine. Deze olie is echter niet alleen voor de acne-gevoelige huid: het is bewezen dat deze olie het vermogen om vitamine C, collageenproductie en de bloeddoorstroming te verbeteren, allemaal belangrijke stappen om de tekenen van ouder worden tegen te gaan. Het gebruik van huidproducten met zoete etherische olie kan na verloop van tijd rimpels gladstrijken de diepte van de fijne lijnen verminderen. Deze essentiële olie is licht genoeg voor mensen met een gevoelige huid en deze mensen ervaren dan ook weinig tot geen irritatie.