Descriere

Uleiul esențial de neroli este produs din floarea portocalului amar. Parfumul său este dulce, miere și oarecum metalic, cu fațete verzi și picante. Această portocală, cunoscută și sub denumirea de portocală acră, este de obicei prea acră pentru a fi savurată din mână, însă această aceeași amărăciune face ca acest tip de portocal să fie mult mai aromat decât restul soiurilor de portocale. Aproape toate părțile portocalului amar sunt utilizate pentru a produce materiale frumoase și aromate pentru industria parfumurilor. Uleiul esențial de Neroli este derivat din coaja unui fruct, frunzele de portocale sunt utilizate la producerea uleiului de Petitgrain, în timp ce florile albe delicate servesc la producerea Neroli și Orange Blossom absolut. Înflorirea portocalului are un parfum mai profund și dulce, care amintește puternic de parfumul înflăcărat al florilor proaspete, în stare de ebrietate și copleșitoare, aproape de mirosul de iasomie.

Istoric

Florile de portocale au fost folosite în tradițiile de nuntă încă din vremurile Chinei antice. În tradiția chineză, florile portocalii erau omene ale purității, inocenței și virtuții morale, dar și un simbol al rodniciei și fertilității. Miresele din toate națiunile au purtat întotdeauna un fel de înfrumusețare florală în ziua nunții lor, iar tradiția folosirii florilor portocalii s-a răspândit din est până în Europa, în vremurile cruciaților. Femeile au folosit flori de portocale proaspete pentru a-și decora părul într-o zi de nuntă, iar acest obicei a fost atât de răspândit încât expresia „a aduna flori de portocale” a luat o conotație complet diferită, începând să însemne „să caute soție”.

Proprietati

Floarea de portocal, care face uleiul esențial de Neroli, este poate cel mai cunoscut ca un parfum folosit în parfumuri și alte parfumuri. Ca un trivia, faimosul Eau-de-Köln este obținut în mod tradițional din acest ulei esențial Neroli. Chiar și numele neroli este legat de utilizarea sa ca parfum. Una dintre cele mai versatile flori, este folosită și la prepararea ceaiului, artelor culinare, tradițiilor homeopate și este chiar folosită într-un proces de preparare a mierii speciale (și scumpe) de flori de portocale. Utilizarea sa terapeutică a fost folosită în medicina tradițională de secole, dar există câteva dovezi care sugerează că este eficient în îmbunătățirea sănătății dvs. chiar și astăzi. În timp ce floarea de portocal are caracteristici unice și miros, aceasta împărtășește proprietăți cu alte flori de citrice, cum ar fi lamaia. Ca și alte ape cu flori, apa de floare de portocal este un hidrosol. Hidrosolii sunt folosiți într-o serie de scopuri cosmetice și pot fi găsiți în creme de piele, hidratante, tonifiante, măști de față și, bineînțeles, în parfumuri. Acest ulei esențial puternic omoară bacteriile și îți păstrează corpul liber de o serie de infecții microbiene și toxine. Uleiul esențial de Neroli funcționează mai bine decât orice cremă sau loțiune anti-marcă. De fapt, unele aplicații anti-marca pe bază de plante folosesc acest ulei esențial. Acest lucru face ca cicatricile, petele și după semnele lăsate de acnee și variol să se estompeze.