Beschrijving

Kaneel is kruid dat wordt verkregen uit de binnenschors van verschillende boomsoorten van het geslacht Cinnamomum. Kaneel komt oorspronkelijk uit Sri Lanka en Zuid-India en wordt bijna uitsluitend in de vorm van bewerkte reepjes verkocht, die bij het grote publiek bekend is, soms ook versnipperd of gemalen. Het wordt meestal gebruikt om zoete zoetwaren op smaak te brengen of andere soorten voedsel te kruiden, maar kan ook worden omgezet in een etherische olie, zijn sterke antioxiderende eigenschappen en zijn hoge calcium-, ijzer-, magnesium- en vezelgehalte met tal van voordelen voor de gezondheid en het maken van schoonheid kaneel een echt 100% natuurlijk cosmetisch product. De kaneel essentiële olie is oorspronkelijk gemaakt in Sri Lanka, Myanmar en India en afkomstig uit de bast van de bomen die behoren tot Cinnamomum soorten, die meer dan 250 aromatische groenblijvende bomen omvatten. Het heeft een zoet-pittige smaak en de kaneel etherische olie wordt gemaakt door waterdamp distillatie van de kaneel korst.

Geschiedenis

Kaneel dat bekend staat uit de oudheid, verbaasde zich over zijn gunstige eigenschappen voor de gezondheid en schoonheid van de mensen die ervoor kozen het te gebruiken of te consumeren. De voordelen ervan werden benadrukt zowel in de strijd tegen griep als in de eliminatie van overtollige kilo’s, het afrodisiacum effect is een andere kwaliteit die sinds de vroegste tijden wordt gevierd. In de Middeleeuwen was kaneel onuitwisbaar uit de grote keukens ter wereld, te vinden in de meeste zoete en hartige recepten, en ook het belangrijkste ingrediënt van bijna alle sauzen en kruiden van die tijd. Wijn, de meest geconsumeerde drank van die tijd, was extreem geurig met kaneel, die ook de rol speelde van het behandelen van infecties in de winter of ongunstig weer, mensen die het probeerden toe te voegen aan de samenstelling van medicijnen om de belangrijkste epidemieën te bestrijden, vanwege zijn antimicrobiële eigendommen. Kaneel etherische olie, zeldzaam en duur, werd in 1983 en 1992 in vrij kleine hoeveelheden uit Sri Lanka, de enige belangrijke leverancier van kaneelschorsolie, geëxporteerd. Tegenwoordig is West-Europa, vooral Frankrijk, de belangrijkste importeur, gevolgd door de Verenigde Staten.

Eigenschappen

Het is een bekend antibacterieel, antiviraal, antischimmel en anti parasitair middel en kaneel olie is gunstig voor het verdere onderhoud van de algemene gezondheidstoestand van het lichaam. Het wordt met succes gebruikt in de aromatherapie en fytotherapie sessies in crèmes, lotions, of natuurlijke zepen, het vermindert stress, balanceert het zenuwstelsel en helpt tegen depressieve of angstige toestanden, ontspant en kalmeert het lichaam en geest, het helpt ook tegen zenuwuitputting en bij de regulatie van slaap. Aanbevolen voor alle mensen met virale luchtweginfecties, bronchitis, enterocolitis, dysenterie, voedselvergiftiging, blaasontsteking of vaginitis. Essentiële kaneel olie is een natuurlijke aanvulling binnen het bereik van iedereen. Het is ook een krachtig antioxidant, remt de overmatige eetlust door zijn eenvoudige olfactorische aanwezigheid en helpt, bij orale inname, voor een snelle vetverbranding in het lichaam.

Essentiële kaneel olie is ook een uitzonderlijk afrodisiacum en wordt aanbevolen

bij verminderde seksuele gevoelens, impotentie of frigiditeit, maar ook gewoon om bestaande prestaties te verbeteren. Bij extern gebruik in massages, alleen of in combinatie met andere kostbare olie, wordt kaneel olie ook aanbevolen bij chronische rug of reumatische pijn, snel handelen op pijnlijke plekken en bij het verlichten van symptomen en het genereren van staat van welzijn in lichaam en geest.

Ideaal voor cosmetische behandelingen of persoonlijke en schoonheidsverzorging rituelen, kaneel olie stimuleert de bloedsomloop en lymfedrainage. Het heeft de gave om extreem snel geabsorbeerd te worden in de huid, het garandeert een tonisch effect op zowel de huid, de spieren en het hele lichaam. Het combineert het nut van een natuurlijke booster met een cosmetische behandeling.